Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις από φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ.

Διαδικτυακά σούπερ μάρκετ με διανομή στο σπίτι, μονάδα παρασκευής παγωτού χωρίς λακτόζη, «πράσινη» εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων για μετακινήσεις στην πόλη, εφαρμογές για έξυπνα κινητά, υπηρεσίες για φοιτητές, βιολογικές καλλιέργειες και βραχιόλι ανίχνευσης πνιγμού είναι ορισμένες μόνον από τις 21 καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι προτάσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στο πλαίσιο του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων της «Δομής απασχόλησης και σταδιοδρομίας» του ιδρύματος και περιλαμβάνουν ένα πλήρες επιχειρηματικό πλάνο. Η ψηφοφορία για το διαγωνισμό θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ οι τρεις καλύτερες προτάσεις θα λάβουν χρηματικά βραβεία με τη χορηγία της επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε ειδική τελετή βράβευσης. Τα επιχειρηματικά σχέδια παρουσιάζουν μεγάλο εύρος οικονομικών δραστηριοτήτων για ίδρυση εταιρειών και παραγωγή προϊόντων. Πολλές ιδέες εστιάζουν στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και αρκετές στην αξιοποίηση του διαδικτύου για την παροχή υπηρεσιών.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
>>> Καλλιέργεια χαμομηλιού, εξαγωγή και πώληση του αιθέριου ελαιού του (ΑΡΤΕΜΙΣ Ο.Ε.).
>>> Εμπορία ελαιόλαδου εμπλουτισμένου με βότανα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες, βασισμένου σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές (HERBOIL).
>>> Καλλιέργεια του φυτού αρώνια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φαρμακευτική αλλά και τη βιομηχανία τροφίμων.
>>> Δημιουργία ενός ισχυρού brand για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα (BioGreek). Λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και διανομή κατ’ οίκον.
>>> Κατασκευή μιας ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης συσκευής για εύκολο και γρήγορο καθαρισμό της οδοντοστοιχίας και της στοματικής κοιλότητας.
>>> Παρασκευή παγωτού από γάλα ρυζιού (χωρίς λακτόζη), προκειμένου να ικανοποιηθεί καταναλωτική ομάδα που έχει δυσανεξία στη λακτόζη. Αντίστοιχο προϊόν δεν υπάρχει στην αγορά παγωτού (R-ICE CREAM).
>>> Δημιουργία σύγχρονων σχολικών βοηθημάτων (έντυπων ή ψηφιακών βιβλίων και ειδικά διαμορφωμένων διαδραστικών πινάκων) μέσα από μία διαδικασία συνδημιουργίας μοναδικής αξίας με τον πελάτη.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
>>> Δημιουργία ενός σούπερ μάρκετ στο διαδίκτυο, που δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν αγορές με ένα κλικ και τα ψώνια θα παραδίδονται απευθείας στο σπίτι (CB MARKET).
>>> Λειτουργία DVD Club στο «σύννεφο» για online ενοικίαση ταινιών με την αξιοποίηση τεχνολογιών cloud computing (CLOUD FILMCLUB).
>>> Εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα για τις μετακινήσεις εντός πόλεως (AUTO GReen Ε.Ε.).
>>> Εφαρμογή για έξυπνα κινητά (smartphones) για τον εντοπισμό θέσεων στάθμευσης σε πάρκιγκ της πόλης και διαθέσιμου χώρου-τραπεζιού σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ.
>>> Κάρτα συλλογής ποσοστών έκπτωσης για φοιτητές από επιχειρήσεις της πόλης (UNIWALLET). Συγκέντρωση νέων προσφορών για προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται αποκλειστικά στους φοιτητές σε μία ιστοσελίδα (FREE-FOITITIS.GR).
>>> Αξιολόγηση κέντρων διασκέδασης αλλά και εστιατορίων και διαδραστική επικοινωνία μεταξύ πελατών και ιδιοκτητών (e-value).
>>> Ιστοσελίδα που συγκεντρώνει όλα τα προγράμματα που προσφέρουν ευκαιρίες για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε φοιτητές και όχι μόνο (HEYSUCCESS.COM).

Πηγή: Μακεδονία (makthess.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...