Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οδηγίες για τη χρήση του φόρουμ

Για να εκθέσετε τις απόψεις σας στο φόρουμ, πρέπει να ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα:

1. Μπαίνοντας για πρώτη φορά, πρέπει να κάνετε εγγραφή. Επιλέγετε "register" και συμπληρώνετε τα τρία πεδία που υπάρχουν (ψευδώνυμο = πληκτρολογήστε το όνομα με το οποίο θα εμφανίζεστε στο φόρουμ, e-mail = πληκτρολογήστε το e-mail σας, κωδικός = πληκτρολογήστε έναν κωδικό, τον οποίο πρέπει να θυμάστε όταν θα μπαίνετε στο φόρουμ). Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον κωδικό. Σας ζητείται επίσης να πληκτρολογήσετε κάποια λέξη ή γράμματα (για λόγους ασφαλείας).

2. Αφού κάνετε την εγγραφή σας, θα μπείτε στα e-mail σας και θα δείτε οτι έχετε λάβει ένα e-mail από "Οικονομολόγοι Εκπαιδευτικοί" που σας καλωσορίζει και σας προτρέπει να επιλέξετε μία ηλεκτρονική διεύθυνση για να ενεργοποιήσετε την εγγραφή σας. Αφού το κάνετε, η εγγραφή σας είναι πλέον ενεργοποιημένη και μπορείτε να μπείτε στο φόρουμ για να υποβάλετε ένα νέο θέμα (θεματική ενότητα) ή να σχολιάσετε τα ήδη υπάρχοντα.

3. Μπαίνοντας στο φόρουμ, επιλέγετε "login". Γράφετε το ψευδώνυμο και τον κωδικό σας για να εισέλθετε. Επιλέγετε "Your first forum" και βλέπετε τις θεματικές ενότητες που υπάρχουν. Εδώ έχετε δύο επιλογές:
α) Αν θέλετε να θέσετε ένα νέο θέμα, επιλέγετε "nouveau" και γράφετε τον τίτλο του θέματος και στη συνέχεια το μήνυμα.
β) Αν θέλετε να σχολιάσετε συγκεκριμένο θέμα (θεματική ενότητα), το επιλέγετε π.χ. "Είναι αναβαθμισμένος ή υποβαθμισμένος ο ρόλος του οικονομολόγου εκπαιδευτικού στο νέο σχολείο;" Εμφανίζεται η οθόνη με το συγκεκριμένο θέμα και τα σχόλια. Εάν θέλετε να απαντήσετε σε ήδη υπάρχον σχόλιο του συγκεκριμένου θέματος, επιλέγετε κάτω δεξιά "QUOTE" και στο παράθυρο που ανοίγει, γράφετε αυτό που θέλετε. Εάν θέλετε να υποβάλετε την άποψή σας για το θέμα, επιλέγετε "nouveau" και στο παράθυρο που ανοίγει, γράφετε τον τίτλο θέματος και το μήνυμα που θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...