Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Συνεργασία Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με επιχειρηματίες για το «Διαδικτυακό Σχολείο Επιχειρηματικότητας»

Συνάντηση συνεργασίας για το πρόγραμμα «Διαδικτυακό Σχολείο Επιχειρηματικότητας» που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, πραγματοποίησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Συνδέσμων Βιομηχανιών και Εξαγωγέων.
Ο Υφυπουργός επεσήμανε, κατά τη συνάντηση, ότι η κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θέλει να ενθαρρύνει την ενασχόληση των νέων με τον κόσμο του επιχειρείν προσφέροντας τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν,  να έχουν πρόσβαση σε on line εκπαιδευτικό υλικό. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα σημείωσε πως αποτελεί μία προσπάθεια καθοδήγησης των νέων στην πορεία τους προς την επιτυχημένη επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια και πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πολλοί νέοι βλέπουν τη δημιουργία μιας επιχείρησης ως μία διέξοδο στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε αλλά και ως μία πρόκληση.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών επιμελητηρίων και συνδέσμων, εξέφρασαν στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τη βαθιά τους ικανοποίηση για την πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει στη συγκεκριμένη δράση και χαρακτήρισαν το πρόγραμμα «πρωτοποριακό», διευκρινίζοντας ότι αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου. Οι επιχειρηματίες επεσήμαναν ότι, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, ήταν αναγκαίο η πολιτεία να προσφέρει σε όλους τους νέους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα βασικών αρχών επιχειρηματικότητας με δεδομένο ότι, όπως ανέφεραν, στα δύο τελευταία δύο χρόνια υποβλήθηκαν 130.000 αιτήσεις για δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Μάλιστα διαβεβαίωσαν τον Υφυπουργό, ότι θα παράσχουν κάθε βοήθεια για την υλοποίηση του προγράμματος.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου και το δελτίο τύπου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...