Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Επιστρέφει το "Σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών"

Την επαναφορά του σήματος «Made in Greece» ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της στρατηγικής στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων εν μέσω της κρίσης.
Στο πλαίσιο μίας ευρύτερης στρατηγικής στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής παραγωγής, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επαναφέρει στο προσκήνιο το «Made in Greece», 20 περίπου χρόνια μετά την καθιέρωση του «Made in EU», το οποίο σταδιακά υποχωρεί, ως απόρροια των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Με τη θέσπιση ελληνικού σήματος πάντως αναμένεται να λυθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει και με την ελληνικότητα ή όχι των προϊόντων τα barcodes των οποίων ξεκινούν από 520. Τα εν λόγω barcodes (520) δηλώνουν ότι τα προϊόντα είναι ελληνικά, ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα www.greece520.gr,
που αποτελεί μία ενδιαφέρουσα ιδιωτική πρωτοβουλία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, τα εν λόγω barcodes ενδέχεται ορισμένες φορές να χρησιμοποιούνται από ελληνικές εταιρείες σε προϊόντα τους που προέρχονται από εισαγωγές και είναι ξένα.

Συχνά επίσης παρατηρείται ελληνικά προϊόντα να φέρουν διαφορετικό barcode, επειδή τυγχάνει να χρησιμοποιούν διαφορετικό κώδικα- πρότυπο σήμανσης, ενώ τέλος η χρήση barcode δεν είναι υποχρεωτική από τις ελληνικές εταιρείες, και τη χρησιμοποιούν για λόγους logistics.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Marketing Week στον παρακάτω σύνδεσμο:

Υπουργείο Ανάπτυξης: Επιστρέφει το "Σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών"



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους γιατί είχαμε μπλέξει με τους άσχετους που ψάχναν για το "520" που δε σημαίνει και τίποτα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...