Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Διαδραστικά παιχνίδια "€conomia" και "Inflation island"

Από το site της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δείτε και παίξτε δύο διαδραστικά παιχνίδια, το €conomia και το Inflation island:

€conomia
Αναρωτήθηκες ποτέ τι ακριβώς είναι η νομισματική πολιτική; Ή πώς το βασικό επιτόκιο μπορεί να επηρεάσει τον πληθωρισμό; Το παιχνίδι €CONOMIA θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αυτές τις βασικές πτυχές της δραστηριότητας της κεντρικής τράπεζας. Στόχος σου είναι να διατηρήσεις τον πληθωρισμό σε επίπεδο χαμηλό, λίγο κάτω από το 2%. Οι αποφάσεις που παίρνεις όσον αφορά το επιτόκιο μπορούν να οδηγήσουν σε απότομη πτώση ή άνοδο του πληθωρισμού ή - στην ιδανική περίπτωση - σε σταθερό πληθωρισμό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις τη σωστή ισορροπία μεταξύ των δύο άκρων.

Inflation island
Εξερεύνησε τις διάφορες περιοχές του Inflation Island, παρατήρησε πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στον πληθωρισμό και τον αποπληθωρισμό και δες πώς αλλάζει το σκηνικό κάθε φορά. Μπορείς επίσης να ελέγξεις τις γνώσεις σου, προσπαθώντας να αναγνωρίσεις τις διαφορετικές μορφές του πληθωρισμού.

Στην ενότητα "Σινεμά" προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν πώς ο πληθωρισμός και ο αποπληθωρισμός έχουν επηρεάσει διάφορες χώρες στο παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...