Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τα brand names με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο


Η τεχνολογία «πουλάει»! Η Google αξιολογήθηκε ως το εμπορικό όνομα (brand name) με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο σήμερα, ενώ γενικότερα η τεχνολογία ως τομέας κυριαρχεί όσον αφορά την αξία των εμπορικών σημάτων που διαθέτει στις παγκόσμιες αγορές.

Οι Google, IBM, Apple και Microsoft ξεπέρασαν τις Coca Cola, McDonald’s και Marlboro στο “Top 10” που δημιούργησε η εξειδικευμένη εταιρία ερευνών Millward Brown, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Το brand name της 1ης Google αξιολογήθηκε ότι αξίζει πάνω από 114 δισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση 14% έναντι του 2009), ενώ της 2ης ΙΒΜ 86 δισ. δολ. (αύξηση 30%) και της 3ης Αpple 83 δισ. δολ. (αύξηση 32%).

Μεταξύ άλλων, για την αξιολόγηση ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως η «αφοσίωση» των πελατών, οι γνώμες του κοινού για κάθε εταιρία και η επίδραση στην κερδοφορία που έχει η αντίληψη που έχει διαμορφώσει η κοινή γνώμη.

Η Microsoft ήταν τέταρτη με brand name αξίας 76 δισ. δολ. και ακολουθούσαν κατά σειρά η Coca Cola με 68 δισ. δολ., η China Mobile, η General Electric και η Vodafone.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο Facebook για πρώτη φορά βρήκε μια θέση στην ξεχωριστή λίστα Top-20 ειδικά για εταιρίες τεχνολογίας, με αξία γύρω στα 5,5 δισ. δολ.

Την μεγαλύτερη αύξηση κατά 80% στην αξία του brand name της σημείωσε η κορεατική εταιρία ηλεκτρονικών Samsung, φτάνοντας τα 11,3 δισ. δολ.

«Η επιτυχία των τεχνολογικών brands δείχνει πόσο η τεχνολογία έχει πια διεισδύσει στην καθημερινή ζωή μας», δήλωσε η Millward Brown.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...