Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Συντονιστική Ομάδα Αναπληρωτών Οικονομολόγων: Άμεση ανάγκη πρόσληψης Οικονομολόγων (ΠΕ09) αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών



Προς: Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Yπόψιν: Υπουργού, κ. Α. Λοβέρδου, Υφυπουργών κ.κ. Α. Δερμεντζόπουλου, Γ.Στύλιου.
Κοινοποίηση: Δ/ντης γραφείου του Υπουργού κος Χριστάκης 
Γραμματεία του υπουργού κος Κυριαζής
Δ/νση προσωπικού Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης

Θέμα: "Άμεση ανάγκη πρόσληψης Οικονομολόγων (ΠΕ09) αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών."
   
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας με επιστολή που σας αποστείλαμε στις 09/09/2014 με αρ. πρωτ. 142273 αναφορικά με την άμεση ανάγκη κάλυψης των λειτουργικών κενών των οικονομικών μαθημάτων στα Λύκεια της χώρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε πολλά σχολεία τα κενά παραμένουν με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές, κυρίως των Επαγγελματικών Λυκείων, να μην έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους. Είναι γεγονός ότι τα κενά μας, ακόμα και μετά απο την πώτη φάση πρόσληψης οικονομολόγων αναπληρωτών, εξακολουθούν να παραμένουν ξεπερνώντας τα 60 σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε περιοχές όπως η Ηλεία, η Μεσσηνία, η Κορινθία, η Αττική και το Βόρειο Αιγαίο όπου οι προσλήψεις των Οικονομολόγων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη βδομάδα ήταν ελάχιστες.
Θυμίζουμε ότι τα λειτουργικά κενά στα οικονομικά μαθήματα, μετά και τις 108 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των συναδέλφων του κλάδου (ΠΕ09) των οικονομολόγων,  είναι πάρα πολλά και δεν δύναται να τα αγνοήσουμε. Αναγνωρίζουμε ότι οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού εξαντλούνται, λόγω όμως της σπουδαιότητας των μαθημάτων και της προετοιμασίας που απαιτείται, τόσο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» και «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» όσο και για τα οικονομικά μαθήματα που εξετάζονται με την τράπεζα θεμάτων, κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο να καλυφθούν τα κενά στα οικονομικά μαθήματα τόσο των ΓΕΛ, όσο και των ΕΠΑΛ με οικονομολόγους εκπαιδευτικούς. Η χρησιμοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ, όπως  άλλωστε είχαμε προτείνει και για το περσινό σχολικό έτος και όπως και εφαρμόστηκε, αποτελεί χρήσιμο και αναγκαίο εργαλείο για την εύρεση χρηματικών πόρων. Οι νέες ειδικότητες των ΕΠΑΛ που αφορούν τον τομέα οικονομίας και διοίκησης είναι βέβαιο ότι μπορούν να αποτελέσουν για τους μαθητές ένα σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα ζωή τους. Ζητούμε και πάλι την θετική παρέμβασή σας με σκοπό την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών των οικονομικών μαθημάτων. 

Με εκτίμηση,
 Συντονιστική Ομάδα Αναπληρωτών Οικονομολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...