Κυριακή 18 Μαΐου 2014

11 ελληνικές επιχειρήσεις βραβεύτηκαν ανάμεσα στις 127 καλύτερες στην Ε.Ε.

Η επιλογή της Ελλάδας για την πραγματοποίηση του τελικού διαγωνισμού και της τελετής απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2013-2014, αποτελεί για τη χώρα μας ένα πολύ σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός. Προβάλλει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο γιατί την εκδήλωση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου 2014 στην Αθήνα, θα την καλύψουν περί τις 4.000 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ένα παγκόσμιο κοινό 50 εκατ. ατόμων, αλλά και γιατί η επιλογή της χώρας μας υπογραμμίζει και την εντυπωσιακή συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις οποίες απονεμήθηκαν διακρίσεις.
 
Ογδοη χρονιά
Τα European Business Awards είναι ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός παγκοσμίου κύρους που αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις καλές πρακτικές, την καινοτομία και την υπεροχή των επιχειρήσεων της Ε.Ε. Εφέτος, είναι η 8η συνεχής χρονιά που διοργανώνεται με κύριο χορηγό το διεθνές Δίκτυο Ανεξάρτητων Ελεγκτών και Συμβούλων Επιχειρήσεων RSM International, που δραστηριοποιείται σε 101 χώρες και στην Ελλάδα από το 1991, από την RSM Greece – έναν από τους παλαιότερους συνεργάτες του δικτύου (www.rsmi.gr). Επίσης, στρατηγικοί χορηγοί και υποστηρικτές των ΕΒΑ είναι και ο βρετανικός Οργανισμός Εμπορίου και Επενδύσεων (UKTI), η BP Neutral, η Infosys και η Millicom.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα βραβεία θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Αθήνα» δήλωσε η υπεύθυνη εκδηλώσεων των European Business Awards, Ζακλίν Γιάνκο, και εξήγησε ότι η επιλογή της χώρας μας οφείλεται στη «συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των ελληνικών επιχειρήσεων στον διαγωνισμό, κάτι που ανταμείβει την προσπάθειά μας να αναγνωρίσουμε και να προωθήσουμε την αριστεία, τις βέλτιστες πρακτικές και την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Κοινότητα». Στους λόγους που κάνουν προφανή την επιλογή της χώρας μας, ανέφερε επίσης το ότι δύο από τους δέκα τελικούς νικητές των περυσινών βραβείων προέρχονταν από την Ελλάδα, και ότι τη στιγμή αυτή η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ε.Ε., όπως και την «αξεπέραστη πολιτιστική κληρονομιά της».

«Εισιτήριο» για την τελική φάση του διαγωνισμού που θα γίνει στην Αθήνα, έχουν οι 100 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που, όπως ανακοινώθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2014, βραβεύτηκαν με τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’ Honneur», όπως και οι 27 Εθνικοί Πρωταθλητές Ψηφοφορίας (National Public Champions). Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται έντεκα ελληνικές, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική επιτυχία, αφού για πρώτη φορά επιλέγεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων από τη χώρα μας για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Επιπλέον, σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό πήραν μέρος περί τις 15.000 εταιρείες από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η διοργάνωση του τελικού σταδίου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2014 ανατέθηκε στην εταιρεία OMNI APICO, όπως και το EBA Winner’s Conference και το Networking Event. Συγκεκριμένα, οι ελληνικές εταιρείες που επελέγησαν από την επιτροπή κριτών –η οποία αποτελείται από Ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders– είναι οι εξής: Coco-Mat, Διαμαντής Μασούτης, Epsilon Net, Globo Group, ONEX, Πλαίσιο Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona, Terra Creta. Και ενδέκατη, ως National Public Champion για τη χώρα μας βραβεύτηκε η εταιρεία Skroutz, η οποία θα συνεχίσει να διαγωνίζεται –όπως και οι 27 Εθνικοί Πρωταθλητές Ψηφοφορίας– ώς το τέλος του διαγωνισμού. Μεταξύ των εταιρειών που ανέδειξε η ψηφοφορία του κοινού για National Champions είναι και η ICAP Group, η Airfasttickets, ο όμιλος ΣΚΑΪ, ο Μπάρμπα Στάθης, το Κτήμα Γεροβασιλείου, το DryShips κ.ά.

«Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του τελικού» δηλώνει ο κ. Αθως Στυλιανού, διευθύνων σύμβουλος της RSM Greece. Και υπογραμμίζει ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που για μιαν ακόμη φορά οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι Ελληνες επιχειρηματίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν, παρά το γεγονός ότι διανύουμε μιαν από τις δυσκολότερες χρονιές της οικονομικής κρίσης». Αναφέρει επίσης ότι «πέρυσι, δύο ελληνικές εταιρείες, η Γαία Τρόφιμα και το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, κατέκτησαν δύο από τα δέκα βραβεία στον τελικό. Εφέτος είχαμε 46 ελληνικές εταιρείες ως National Champions από τις οποίες, τώρα, οι 10 ως φιναλίστ και ήδη κάτοχοι του τίτλου Ruban d’Honneur όπως και η μία ως National Public Champion, θα συμμετάσχουν στον τελικό και θα διεκδικήσουν ένα από τα έντεκα βραβεία του τελικού».
Τα βραβεία ΕΒΑ

Με την πεποίθηση ότι «μια καινοτομική, ισχυρή και με όραμα επιχειρηματική κοινότητα δημιουργεί μιαν επιτυχημένη και ευημερούσα Ευρώπη» τα βραβεία ΕΒΑ –η συμμετοχή στα οποία είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους και κλάδου– επικεντρώνονται σε εταιρείες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε διάφορους κλάδους δραστηριότητας, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, ώστε να τις κατατάξει σε ηγετική θέση μέσα στην Ευρώπη.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...