Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Ποιος τρώει στα McDonald΄s τα Χριστούγεννα;

Έχοντας δει τα αποτελέσματά της απόφασής της να αφήσει πολλά καταστήματα ανοιχτά την Ημέρα των Ευχαριστιών, η McDonald’s (MCD) θέλει το δίκτυο franchise της να κάνει το ίδιο την ημέρα των Χριστουγέννων. Σου δημιουργεί ωστόσο την απορία: Ποιος θα ήθελε ένα Happy Meal για χριστουγεννιάτικο γεύμα;

Μάλλον όσοι δεν έχουν καλύτερες επιλογές, για αρχή. «Πιθανότατα άνθρωποι που κόλλησαν στο δρόμο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις οικογένειές τους», λέει ο Peter Saleh, αναλυτής του κλάδου εστίασης της Telsey Advisory. «Αν είσαι ανοιχτός, όταν οι άλλοι δεν είναι, τείνεις να έχεις περισσότερη δουλειά».

Τα νούμερα δεν είναι αμελητέα. Σχεδόν 93 εκατομμύρια Αμερικανοί θα διανύσουν απόσταση 80 km και άνω την εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΑΑΑ, Robert Sinclair Jr. H AAA δεν υπολογίζει ξεχωριστά τα νούμερα για την 25η Δεκεμβρίου και ενώ αρκετοί θα έχουν φτάσει στον προορισμό τους μέχρι τότε, δεν θα προκαλούσε έκπληξη στον Sinclair αν οι ταξιδιώτες ήταν υπεύθυνοι για το μεγαλύτερο μέρος του χριστουγεννιάτικου τζίρου των McDonald’s. «Τα McDonald’s είναι μία από τις εταιρείες που επωφελήθηκαν πιο πολύ από την επέκταση των εθνικών οδών των ΗΠΑ», λέει.

Το Advertising Age αποκάλυψε εσωτερικά memos της αλυσίδας για τις επιδόσεις τις ημέρες των εορτών. «Η μεγαλύτερη μας ευκαιρία σε ημέρα γιορτής ως σύστημα είναι τα Χριστούγεννα», αναφέρει ένα memo από τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών των McDonald’s στις ΗΠΑ, Jim Johannesen. «Πέρυσι, τα καταστήματα εστίασης που παρέμειναν ανοιχτά τα Χριστούγεννα συγκέντρωσαν κατά μέσο όρο 5.500 δολάρια σε πωλήσεις».

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Lisa McComb λέει ότι την ημέρα των Ευχαριστιών έμειναν ανοιχτά 1.200 περισσότερα καταστήματα σε σχέση με πέρυσι, φέρνοντας επιπλέον έσοδα 36 εκατ. δολαρίων. Η ημέρα αυτή συνέβαλε σίγουρα στην εκπληκτική αύξηση 2,5% των πωλήσεων της αυσίδας για το μήνα Νοέμβριο, που ακολουθησε μετά από πτώση 2,2% τον Οκτώβριο. Αν η McDonald ΄s πετύχει τα ίδια επίπεδα πελατείας την ημέρα των Χριστουγέννων, θα δει τις πωλήσεις δ’ τριμήνου να κάνουν ένα άλμα 72 εκατ. δολαρίων. Η McComb λέει ότι είναι απόφαση των ιδιοκτητών/επιχειρηματιών των εστιατορίων το αν θα ανοίξουν στις 25 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...