Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αδιόριστων εκπαιδευτικών οικονομολόγων

Η συντονιστική επιτροπή των αδιόριστων εκπαιδευτικών οικονομολόγων μας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε:

"Η συντονιστική επιτροπή αδιόριστων εκπαιδευτικών οικονομολόγων καταγγέλλει την άδικη στάση του Υπουργείου Παιδείας το οποίο δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών οικονομικών μαθημάτων για το σχολικό έτος 2012-2013. Παρά την πληθώρα κενών, πολλοί μαθητές, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές στερούνται την διδασκαλία των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».
Επιπρόσθετα πολλοί εκπαιδευτικοί που εδώ και χρόνια εργάζονται με ελαστικό ωράριο ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι σε όλη τη χώρα, καταδικάζονται στην ανεργία. Με τη στάση του αυτή, το υπουργείο υπονομεύει τα οικονομικά μαθήματα οδηγώντας τα σε απαξίωση και κατάργηση. Όταν σε ολόκληρο τον κόσμο οι ειδικότητες οικονομικής κατεύθυνσης θεωρούνται από τις πλέον δημοφιλείς αναφορικά με την μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση, στη χώρα μας τις «καταργούμε» και τις «θυσιάζουμε» στο όνομα της κρίσης. Η συντονιστική επιτροπή αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών οικονομολόγων, έχει έρθει σε επαφή με το υπουργείο αλλά δεν έλαβε
διαβεβαίωση για την κάλυψη των κενών. Καταγγέλουμε λοιπόν την στάση αυτή και απαιτούμε λοιπόν μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών ΑΜΕΣΑ για την κάλυψη όλων των κενών των οικονομικών μαθημάτων.
Καλούμε σε συστράτευση όλους τους οικονομολόγους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές για την διάσωση του κλάδου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...