Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Περιοδικό Ξενοφών - Περιεχόμενα 3ου τεύχους


Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι – όπως κάθε Ιούνιο – κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ. Το 3ο τεύχος του περιοδικού δηλώνει στο εκπαιδευτικό κοινό, ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν ήταν κάτι πρόσκαιρο αλλά είναι μία συνεπής και ενδελεχής προσπάθεια αναβάθμισης της οικονομικής επιστήμης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο συγκεκριμένο τεύχος ο αναγνώστης θα διαβάσει:
1.       Για την συμβολή του Karl Marx στην οικονομική επιστήμη. Το εκτενές αφιέρωμα των 25 σελίδων γράφτηκε από τον Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρο Μαριόλη σε συνεργασία με τον Χρήστο Μπαλόγλου. Αφορμή για το συγκεκριμένο αφιέρωμα αποτέλεσαν τα 200 έτη από τη γέννηση του Karl Marx.
2.       Για τις Επαγγελματικές Προοπτικές στη Ναυτιλία τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Το άρθρο έγραψε ο Επίκουρος Καθηγητής του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Διονύσιος Πολέμης.
3.       Για το νεοσύστατο τμήμα Οικονομικής & Διοίκησης του Τουρισμού (ΤΟΔΙΤ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Ανδρέας Παπαθεωδόρου.
4.       Για τις καλές τέχνες ως παιδαγωγικά εργαλεία για την διαχείριση του φαινομένου της διαφορετικότητας στο σχολείο. Το άρθρο επιμελήθηκε η Δρ Βασιλική Μπρίνια, Επιστημονική υπεύθυνη Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
5.       Για τους καινοτόμους χρηματοοικονομικούς διαγωνισμούς Generation Euro Students’ Award και European Money Quiz.
6.       Άρθρα συναδέλφων εκπαιδευτικών.
7.       Ασκήσεις και Λύσεις από έμπειρους συναδέλφους που αφορούν τόσο το Ελληνικό, όσο και το ΙΒ εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για να δείτε δείγμα του περιοδικού, πατήστε εδώ: https://www.flipsnack.com/arisnotis/xenophon_3_june_2018.html
Για να παραγγείλετε το περιοδικό, πατήστε εδώ: http://xenophon.gr/index.php/periodiko/free-extensions

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...