Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μεγάλη συμμετοχή των Οικονομολόγων στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΟΕΔΕ


Mε ικανοποιητική προσέλευση μελών πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες έκτακτες Συνελεύσεις των μελών του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας – Θράκης της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα:
1.      Την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΠΕΚ Καβάλας, συγκεντρώθηκαν καθηγητές από το διαμέρισμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την ενημέρωση έκανε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Δ.Σ. της ΕΟΕΔΕ Πέτρος Πριβαρτιτσάνης και η Γραμματέας του Δ.Σ. του Π.Τ. Μακεδονίας – Θράκης Όλγα Δαμιανίδου. Παρούσα ήταν και η Σχολική Σύμβουλος των Oικονομολόγων Αντιγόνη Ζήση.
2.      Το Σάββατο 15 Μαρτίου, αντίστοιχη συνέλευση έγινε στη Θεσσαλονίκη, για τους καθηγητές του διαμερίσματος Κεντρικής Μακεδονίας, με παρόντα τον Πρόεδρο της ΕΟΕΔΕ και Σχολικό Σύμβουλο Οικονομολόγων Παντελή Τέντε. Τη συζήτηση συντόνισαν ο Πέτρος Πριβαρτιτσάνης και ο Δημήτρης Μαδεμλής (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Π.Τ. Μακεδονίας – Θράκης).
3.      Η σειρά των συνελεύσεων ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στην Κοζάνη, για τους καθηγητές του διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας, με εισηγητή και πάλι τον Πέτρο Πριβαρτιτσάνη.
Σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσια διάταξης, παρουσιάστηκαν τα υπό διαμόρφωση αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καθώς και η πρόταση που κατέθεσε η ΕΟΕΔΕ στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικό εταίρο του Υπουργείου Παιδείας.
Οι Οικονομολόγοι Εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την επικείμενη διοργάνωση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομίας από το επόμενο σχολικό έτος. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι για την προώθηση και αναβάθμιση της οικονομικής παιδείας στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.
Κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων, τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προβληματισμούς για τα δρώμενα στον χώρο της εκπαίδευσης και ειδικότερα στον κλάδο των Οικονομολόγων, ενώ μέσα από τις συζητήσεις που διεξήχθησαν, προέκυψαν προτάσεις και σκέψεις που αναμένεται να αξιοποιηθούν στο επόμενο διάστημα από την ΕΟΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...