Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η τεχνολογία στην εκπαίδευση

Μία νέα σελίδα με ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία υπάρχει στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

Η τεχνολογία στην εκπαίδευση

Η σελίδα θα υπάρχει μόνιμα στο blog, σε σύνδεσμο, στην δεξιά στήλη κάτω από τον τίτλο "Σύνδεσμοι συναδέλφων με εκπαιδευτικό υλικό".

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληθώρα ψηφιακών εργαλείων που μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει για να ανανεώσει ή και να αναβαθμίσει την εκπαιδευτική πρακτική του. Η σελίδα θα ανανεώνεται τακτικά, οπότε μπορείτε να μπαίνετε περιοδικά και να βρίσκετε νέες αναρτήσεις.

Δυστυχώς όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιμόρφωση των οικονομολόγων εκπαιδευτικών στο Β' επίπεδο και αυτό το κενό προσπαθώ να καλύψω με αυτή την προσπάθεια.

Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια στην εφαρμογή των παραπάνω εργαλείων, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να βοηθήσω όπου μπορώ.






4 σχόλια:

Economics-geogebra είπε...

Ενδιαφέρον το άρθρο σας, αλλά δεν έχω δει ποτέ στο blog σας, έστω και μία αναφορά για τις καινοτόμες εφαρμογές Geo Gebra που έχουμε αναπτύξει και προσαρμόσει στο μάθημα Α.Ο.Θ. στο www.aoth.edu.gr . Πιστεύετε ότι δεν αξίζουν επισήμανσης προς τους συναδέλφους οικονομολόγους;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

Σαφώς και αξίζει. Έχουμε παρουσιάσει αντίστοιχο θέμα σε ημερίδα της ένωσής μας το 2010 (δείτε και σχετική ανάρτηση). Προσεχώς ετοιμάζουμε διαγράμματα με το GeoGebra τα οποία θα δημοσιεύσουμε. Από εκεί και πέρα, είμαστε ανοικτοί να δημοσιεύσουμε ό,τι μας στέλνουν οι συνάδελφοι, με την άδειά τους. Αν θέλετε λοιπόν να παρουσιάσουμε τη δουλειά σας, ευχαρίστως να το κάνουμε, αφού μας δώσετε την άδειά σας.

Economics-geogebra είπε...

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή ως εκπαιδευτικοί είμαστε υπέρ της δωρεάν διάχυσης της γνώσης είναι ευνόητο ότι μπορείτε να αναπαράγεται όποιο υλικό θεωρείτε χρήσιμο. Για παράδειγμα το πρόγραμμα quizmaker και Geo Gebra που χρησιμοποιούμε, θεωρούμε ότι αξίζουν της προσοχής των συναδέλφων. Άλλωστε βλέποντας τα στατιστικά των sites παρατηρούμε ότι χρήζουν ευρείας αποδοχής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

ΟΚ, ευχαριστώ. Σύντομα θα τα αναρτήσω και θα τα βάλω και σε μόνιμο σύνδεσμο στο blog.
Οποιοδήποτε άλλο υλικό θέλετε να δημοσιεύσετε, μη διστάσετε να μου το κοινοποιήσετε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...