
Math tool
Βήμα επικοινωνίας, ενημέρωσης, προβληματισμού, κατάθεσης απόψεων, σκέψεων και προτάσεων των Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών
που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Κατά την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία επτά ελληνικές περιφέρειες βρίσκονται κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Πρόκειται για τη Δυτική Ελλάδα (59,7% του κοινοτικού ΑΕΠ), την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (62,1%), το Βόρειο Αιγαίο (66,6%), τη Θεσσαλία (68,2%), την Ήπειρο (68,3%), τη Κεντρική Μακεδονία (72,4%) και τα Νησιά του Ιονίου (73,9%).
Το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ παρατηρήθηκε στην Αττική (128,1% του κοινοτικού). Ακολουθούν το Νότιο Αιγαίο (96,2%), η Στερεά Ελλάδα (83,9%), η Κρήτη (83,7%), η Δυτική Μακεδονία (75,8%) και η Πελοπόννησος (75,7%).
Στην ΕΕ των 27 κρατών μελών το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σημειώνεται στο Σεβεροτζαπάντεν της Βουλγαρίας (26% του κοινοτικού), ενώ το υψηλότερο στο κέντρο του Λονδίνου (334% του κοινοτικού). Οι 20 περιφέρειες με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονται στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Πολωνία και στην Ουγγαρία. Σύμφωνα με τη Eurostat, κάτω από το 75% του κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονται συνολικά 66 ευρωπαϊκές περιφέρειες.
Τέλος, οι περιφέρειες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ είναι το κέντρο του Λονδίνου (334% του κοινοτικού), το Λουξεμβούργο (275%), οι Βρυξέλλες (221%) και το Αμβούργο (192%).
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πέρα από τους κινδύνους και τα προβλήματα που οι εργοδότες θεωρούν ότι μπορεί να προέλθουν από τη χρήση των social media, υπάρχουν και τα πιθανά οφέλη. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας και η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων. Ακολουθούν, η συμβολή τους στη διαδικασία αξιολόγησης ενός υποψηφίου για πρόσληψη, η προώθηση της καινοτομίας και η διατήρηση επαφής με υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ναυτεμπορικής στον παρακάτω σύνδεσμο:
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"