Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Δελτίο τύπου ημερίδας ΕΟΕΔΕ Μακεδονίας - Θράκης 21-06-2014

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα «Οικονομική Παιδεία: το παρόν και το μέλλον», το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Μακεδονίας – Θράκης της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών καθηγητής κ. Κυρκιλής Δημήτρης, η Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας οικονομολόγος Δρ. Μαγουλά Θεοχαρούλα, ο Πρόεδρος του κεντρικού Δ.Σ. της ΕΟΕΔΕ Σχολικός Σύμβουλος κ. Τέντες Παντελής και ο Σχολικός Σύμβουλος Οικονομολόγων κ. Γεωργόπουλος Ιωάννης.
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Φωλίνας Δημήτρης και ο Καθηγητής Εφαρμογών κ. Αηδόνης Δημήτρης, από το ΑΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (τμήμα διαχείρισης συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας), οι οποίοι παρουσίασαν το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων του τμήματός τους.
Από το Αλεξάνδρειο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης εισηγήσεις παρουσίασαν οι Καθηγητές Εφαρμογών κ. Βλαχάκης Σωτήρης (κατεύθυνση Εμπορίας και Διαφήμισης) και η κα. Μπακάλμπαση Ανθία (κατεύθυνση διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων), οι οποίοι με τη σειρά τους μίλησαν για τα τμήματά τους.
Εισηγητές ακόμη ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Τυροβούζης Παναγιώτης, ο Σχολικός Σύμβουλος Οικονομολόγων κ. Μυλωνάς Δημήτρης, η Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κυρία Μαγουλά Θεοχαρούλα, ο εκπαιδευτικός κ. Μαδεμλής Δημήτρης και ο εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος της ΕΟΕΔΕ κ. Πριβαρτιτσάνης Πέτρος.
Την ημερίδα παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον δεκάδες οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τμήματα των ΑΤΕΙ τα οποία σχετίζονται με τις νέες ειδικότητες στο ΕΠΑΛ, να πληροφορηθούν για πηγές άντλησης χρήσιμου υλικού ως εργαλείο στο διδακτικό τους έργο, καθώς και για θέματα ένταξης της οικονομικής επιστήμης στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Στο τέλος της ημερίδας διεξήχθη συζήτηση και εκφράστηκαν παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση σχετικά με τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα, την τράπεζα θεμάτων και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Σε επόμενες αναρτήσεις, θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και υλικό (παρουσιάσεις) από την ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...