Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Βιβλιοπρόταση: Μιλώντας στα παιδιά μου για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή

Παρότι ζούμε σ έναν κόσμο πολύπλοκο, αβέβαιο, έντονα ανταγωνιστικό, γεμάτο περιορισμούς και κινδύνους, έχουμε την ελευθερία, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες να καθορίζουμε σε σημαντικό βαθμό την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Δεδομένων αυτών, η επιτυχημένη ζωή εξαρτάται σημαντικά από τις δικές μας επιλογές και από το πόσο αποτελεσματικά τις υλοποιούμε. Αυτό, ασφαλώς, απαιτεί γνώση, ικανότητες και σοφία ζωής, που πρέπει ν' αποκτήσουμε όταν ακόμη είμαστε νέοι, αφού τότε κάνουμε επιλογές που καθορίζουν την υπόλοιπη ζωή μας.

Δυστυχώς στα σχολεία δεν αποκτούμε όσα έχουμε ανάγκη για όλα αυτά. Τα ΜΜΕ και το κοινωνικό περιβάλλον μάς δημιουργούν σύγχυση, μας αποπροσανατολίζουν και μας αλλοτριώνουν. Παρότι δεν υπάρχουν συνταγές, το παρόν βιβλίο δίνει με απλό και πρακτικό τρόπο έννοιες, αρχές, αξίες, μεθόδους και τεχνικές που είναι χρήσιμες στους νέους για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς επιλέγει από τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες όλα αυτά τα στοιχεία, έχοντας επιβεβαιώσει την πρακτική τους χρησιμότητα από τη συμβολή τους στη δική του ζωή, από την εμπειρία του στη συμβουλευτική χιλιάδων νέων και γονέων και από την εμπειρία του ως γονέας δύο παιδιών στην εφηβεία. Μας τα παρουσιάζει με κατανοητό, πρακτικό και απολαυστικό τρόπο και μας δίνει μία μοναδική "Βίβλο" για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...