Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ξενοφών - Περιοδικό για την Οικονομική Επιστήμη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Δελτίο Τύπου




Το 4ο τεύχος του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ, που αφορά την οικονομική επιστήμη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι φέτος αφιερωμένο στη συμβολή του Καθηγητή Paul Samuelson (1915 – 2009) με αφορμή τα 10 έτη από τον θάνατό του. Το αφιέρωμα έχει επιμεληθεί ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπήτρος.
Επίσης, στο τεύχος αυτό αρθρογραφούν οι Καθηγητές κ. Θεόδωρος Λιανός (Ο.Π.Α.), κ. Σέργιος Δημητριάδης (Ο.Π.Α.), κ. Δημήτριος Λαγός (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και ο κ. Αντώνιος Ζαΐρης (Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου). Τέλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετιγκ του Ο.Π.Α., Καθηγητής κ. Βλάσης Σταθακόπουλος μας μιλά για το Τμήμα και τις προοπτικές του. 
Οι εκπαιδευτικοί που αρθρογραφούν στο 4ο τεύχος είναι οι εξής (αλφαβητικά): Βουζαξάκης Γεώργιος (οικονομολόγος - εκπαιδευτικός στο ΓΕΛ Μοχού Ηρακλείου Κρήτης), Καμαρινός Γεώργιος (οικονομολόγος -  εκπαιδευτικός στο Παπαχαραλάμπειο Λύκειο), Μακρή Δήμητρα (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ80), Μηνάς Ηλίας (οικονομολόγος - εκπαιδευτικός στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθήνας), Νάκος Γεώργιος (οικονομολόγος - εκπαιδευτικός στο 5ο ΓΕΛ Νίκαιας), Νότης Αριστείδης (οικονομολόγος - εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου), Πετράκος Νικόλαος (Αναπληρωτής οικονομολόγος – εκπαιδευτικός), Στριφτάρας Ανδρέας (οικονομολόγος - εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και Ελληνική Παιδεία), Συρμακέσης Στέφανος (οικονομολόγος – εκπαιδευτικός, ΓΕΛ Ιωαννίνων) και Χρονόπουλος Γεώργιος (οικονομολόγος - εκπαιδευτικός στο 1ο ΓΕΛ Περάματος).


Η παρουσίαση του περιοδικού θα γίνει την Παρασκευή  28 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο συνεδριάσεων (οδός Δεληγιώργη) του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:
         ·      18:30 – 18:40 / Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά, Καθηγητή κ. Άγγελο Κότιο.
         ·            18:40 – 18:50 / Παρουσίαση των περιεχομένων του 4ου τεύχους.
Ομιλητής: Αριστείδης Νότης – Αρχισυντάκτης του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ.
         ·            18:50 – 19:15 / Το τέλος της Ανάπτυξης: Προς την Σταθερή Οικονομία
Εισηγητής: Θεόδωρος Λιανός – Oμότιμος Kαθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
         ·            19:30 – 20:00 / Μπορεί η παγκόσμια κρίση του 2008 να επαναληφθεί;
Εισηγητής: Γεώργιος Μπήτρος – Oμότιμος Kαθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
         ·         20:15 – 20:30 / Ρηγίνος Δ. Θεοχάρης: Μία σεμνή παρουσία στην Ελληνική και Διεθνή οικονομική φιλολογία.
Εισηγητής: Δρ. Χρήστος Μπαλόγλου.                     
20:30 – 20:45 / Βράβευση από την Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ των Καθηγητών κ. Θεόδωρου Λιανού και κ. Γεωργίου Μπήτρου για την συμβολή τους στην ανάπτυξη της οικονομικής επιστήμης.
          20:45 – 20:50 / Βράβευση από την Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ, του Εκπαιδευτικού – Οικονομολόγου κ. Γεωργίου Λαζάνη για την συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομικής εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...