Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Δεύτερο τεύχος περιοδικού "Ξενοφών" για την Οικονομική Επιστήμη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Δελτίο Τύπου

 Η έκδοση του 2ου τεύχους του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ - του πρώτου και μόνου επιστημονικού περιοδικού που αφορά την οικονομική επιστήμη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση - είναι μία εμφατική δήλωση προς την επιστημονική κοινότητα της χώρας, και ιδιαίτερα προς τους έχοντες ενασχόληση με τα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θέματα, ότι οι  οικονομολόγοι της χώρας είμαστε παρόντες, με πράξεις και όχι με λόγια, προκειμένου να αναδείξουμε την αξία της οικονομικής επιστήμης στη χώρα μας.
Στο 2ο τεύχος, επιλέξαμε το κεντρικό μας άρθρο να αφορά στον John Maynard Keynes (1883 – 1946), τον οικονομολόγο που το σπουδαίο έργο του παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Αφορμή αποτέλεσαν, τα 70 έτη από τον θάνατό του αλλά και τα 80 έτη από την έκδοση της «Γενικής Θεωρίας» - The General Theory of Employment, Interest and Money (1936). Το άρθρο, επικεντρώνεται στις ιδέες του Keynes για τα αίτια των κρίσεων και ανέλαβε να το γράψει ο Καθηγητής, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Λευτέρης Τσουλφίδης.
Επίσης, στο τεύχος αυτό θα διαβάσετε για τις «Παγίδες στη Στρατηγική Σκέψη» από τον Καθηγητή του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ο.Π.Α. κ. Βασίλη Παπαδάκη αλλά και πολλά ακόμα άρθρα από πρωτοπόρους καθηγητές και οικονομολόγους.
Ολοκληρώνοντας, εκτός από τα ποικίλα και ενδιαφέροντα άρθρα και ασκήσεις πρωτοπόρων οικονομολόγων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, εκτενή αναφορά γίνονται στα καινοτόμα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων αλλά και στο «θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας» του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, έχει και η συνέντευξη του τέως Πρύτανη του ΟΠΑ και Καθηγητή του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης κ. Κωνσταντίνου Γάτσιου, όπου παίρνει σαφή θέση για την απαξίωση των οικονομικών μαθημάτων στο Λύκειο και μιλά για γενικότερη έλλειψη οικονομικής παιδείας των πολιτών.  
Το 2ο τεύχος του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ παρουσιάζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 19:00 (αμφιθέατρο Δεριγνύ).  Μπορείτε να το προμηθευτείτε από κεντρικά βιβλιοπωλεία αλλά και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα www.xenophon.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...