Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλητές Ημερίδας ΕΟΕΔΕ Μακεδονίας - Θράκης 4/12/2015




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας – Θράκης της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί, προερχόμενοι από το νομό Έβρου μέχρι και το νομό Γρεβενών, περιοχή ευθύνης του Περιφερειακού Τμήματος. Χαιρετισμό στην ημερίδα έκαναν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Μαυρίδης Μιχάλης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης κ. Χουλιάρας Βασίλης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών κ. Τέντες Παντελής.
Η ημερίδα ξεκίνησε με δύο εισηγήσεις από μέλη της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ κ. Βαρσακέλης Νικόλαος αναφέρθηκε στο ρόλο της γνώσης στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ ο κ. Γωνιάδης Ηρακλής, συνεργάτης εργαστηρίου οικονομικής ανάλυσης και πολιτικής του ΑΠΘ, παρουσίασε εισήγηση για την επιχειρηματικότητα.
Στην ημερίδα είχαν προσκληθεί οι τρεις πρώτοι σε σειρά εισαγωγής πρωτοετείς φοιτητές τμημάτων οικονομικών σπουδών των πανεπιστημίων Μακεδονίας, Αριστοτελείου και Δημοκρίτειου, οι οποίοι και βραβεύτηκαν για την εισαγωγή τους στα τμήματά τους.
Η ημερίδα συνεχίστηκε με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από οικονομολόγους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με κεντρικό θέμα εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις στα οικονομικά μαθήματα.
Ο κ. Αντώνης Ανδρονίκου (1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών) παρουσίασε το θέμα: ”Young Business Talents: ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διδασκαλία οικονομικών εννοιών στο λύκειο”.
Ο κ. Γιώργος Καμαρινός (Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο Αθήνας) παρουσίασε εισήγηση με θέμα: "Ο ρόλος των εκπαιδευτικών ιστοσελίδων στο διδακτικό έργο (στοιχεία έρευνας) - Η περίπτωση του www.economics.edu.gr".
Εισήγηση με θέμα «Το παιχνίδι του τελεσίγραφου: ηθικές προεκτάσεις στη θεωρία του καταναλωτή», έκανε ο κ. Θεοδόσης Συκάς (1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος»).
Ο κ. Γιώργος Βουζαξάκης (ΓΕΛ Μοχού Ηρακλείου Κρήτης), παρουσίασε μια εναλλακτική διδακτική προσέγγιση για την ενότητα «Η Επιχείρηση ως Κοινωνική Οργάνωση» του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων με προσανατολισμό την Εκπαίδευση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη”.
Η κυρία Ματσιώρη Άννα (Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας), πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: ”Παρουσίαση των δειγματικών σεναρίων της πλατφόρμας ανάπτυξης/σχεδίασης ψηφιακών διδακτικών σεναρίων «Αίσωπος» στο γνωστικό αντικείμενο «οικονομικές επιστήμες» του Γενικού Λυκείου”.
Τέλος, ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου (ΓΕΛ Φερών) παρουσίασε εισήγηση με θέμα: ”Ψηφιακό διδακτικό σενάριο: Κρατική παρέμβαση στην αγορά - Επιβολή i) ανώτατων τιμών και ii) κατώτατων τιμών”.
Στη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων μελών στη διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας – Θράκης της ΕΟΕΔΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με ενημέρωση των μελών για τρέχοντα ζητήματα του κλάδου και συζήτηση πάνω σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...