Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Ημερίδας ΕΟΕΔΕ 28/11/2014Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το πρωί της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου 2014, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Μακεδονίας – Θράκης της ΕΟΕΔΕ και την παρακολούθησαν δεκάδες οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.
Στα θέματα της ημερίδας περιλαμβάνονταν διδακτικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της οικονομικής επιστήμης και ιδιαίτερα η χρήση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών, καθώς και ζητήματα γενικότερου οικονομικού ενδιαφέροντος.
Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Μαυρίδης Μιχαήλ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο κοσμήτορας της σχολής οικονομικών και περιφερειακών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητής κ. Βελέντζας Κωνσταντίνος, η σχολική σύμβουλος οικονομολόγων κ. Ζήση Αντιγόνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Λογιστών Θεσσαλονίκης κ. Κωστόπουλος Βασίλειος, και ο Πρόεδρος της ΕΟΕΔΕ και σχολικός σύμβουλος κ. Τέντες Παντελής.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν από την εταιρεία SingularLogic εφαρμογές λογισμικού σχετικές με τη λογιστική διαχείριση και τη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς οι οικονομολόγοι των ΕΠΑΛ διδάσκουν σχετικά μαθήματα, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν τις σύγχρονες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Τζανής Στέλιος, Head of Partner Readiness and Support NG της εταιρείας SingularLogic.
Στη συνέχεια η ΕΟΕΔΕ βράβευσε φοιτητές των Πανεπιστημίων Μακεδονίας, Αριστοτελείου και Δημοκρίτειου, οι οποίοι εισήχθησαν σε τμήματα οικονομικής κατεύθυνσης κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, με σειρά κατάταξης τις τρεις πρώτες θέσεις, απονέμοντάς τους τιμητικό έπαινο και ένα βιβλίο δώρο από τα βιβλιοπωλεία «Ιανός».
Μετά το διάλειμμα ξεκίνησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίου. Ο Καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΠΑ.ΜΑΚ. κ. Κωνσταντίνος Καρφάκης αναφέρθηκε στο φαινόμενο της ανεργίας. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Δουράκης παρουσίασε το θέμα «η ελληνική οικονομία σε κρίσης και η κρίση της οικονομικής επιστήμης», ενώ ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Βαρσακέλης εισηγήθηκε το θέμα «η ελληνική οικονομία σε περιβάλλον μεγάλης αβεβαιότητας». Οι εισηγήσεις έκλεισαν με τον Πρόεδρο της ΕΟΕΔΕ κ. Παντελή Τέντε να παρουσιάζει το θέμα «νέες τεχνολογίες και διδασκαλία της οικονομίας».
Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις και συζήτηση μεταξύ των οικονομολόγων εκπαιδευτικών, για διάφορα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου και της οικονομικής επιστήμης γενικότερα.

Θεσσαλονίκη, 02/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...