Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κριτική θεμάτων ΑΟΘ Πανελλαδικών 2013

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μελών της Ένωσης, τα θέματα του ΑΟΘ των ημερησίων ΓΕΛ ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Συγκεκριμένα:

Τα θέματα της Πρώτης Ομάδας θεωρούνται εύκολα, δεδομένου μάλιστα ότι κάποια από αυτά έχουν επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Τα θέματα της Δεύτερης Ομάδας θεωρούνται επίσης αρκετά εύκολα, καθώς στην ουσία αποτελούν αυτούσιο κομμάτι από τη 2η παράγραφο του τρίτου κεφαλαίου.

Η άσκηση της Τρίτης Ομάδας παρουσιάζει μία σχετική δυσκολία, δεδομένου ότι για πρώτη φορά δίνεται άσκηση με δύο ταυτόχρονα προσδιοριστικούς παράγοντες της ζήτησης, σε συνδυασμό μάλιστα με τοξοειδή ελαστικότητα. Το γεγονός αυτό πιστεύουμε ότι θα έχει δυσκολέψει αρκετά τους μαθητές, αν λάβουμε υπόψη μας ότι αντίστοιχες ασκήσεις δεν υπάρχουν στο σχολικό βιβλίο. Διαφορετικά, θα θεωρούνταν εύκολη άσκηση.

Τέλος, η άσκηση της Τέταρτης Ομάδας κρίνεται κανονική για τα δεδομένα του μαθήματος, από αυτές που έχουν διδαχτεί και μπορούν να λύσουν οι περισσότεροι μαθητές. Μικρή εξαίρεση, η διατύπωση του Δ4 ερωτήματος που μάλλον μπερδεύει τους μαθητές και θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Στείλτε μας να δημοσιεύσουμε και τη δική σας άποψη.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Έστω και καθυστερημένα επειδή έρχεται νέα σχολική χρονιά θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου για τα φετινά θέματα αοθ. Αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς εύκολα, σχετικά εύκολα, δυσκολότερα κλπ αυτό που διαπίστωσα ήταν σημαντικότατες αστοχίες (ο ελαφρότερος χαρακτηρισμός).
Ερώτηση πρώτη. Ποια ήταν η χρησιμότητα του δ4 ερωτήματος; Πόσοι από εμάς με δεδομένο ότι ουσιαστικά η ανάλυση της συγκεκριμένης ενότητας είναι εκτός ύλης το εξηγούμε στα παιδιά;
Ερώτηση δεύτερη σημαντικότερη ίσως… Τελικά θα λέμε στους μαθητές ότι χρησιμοποιούμε την τοξοειδή ελαστικότητα χωρίς τεκμηρίωση γιατί απλά έτσι μας τη ζητάνε;
Νομίζω ότι και στις δυο παραπάνω ερωτήσεις πρέπει του χρόνο να απαντάω στους αρίστους γιατί υπάρχουν και τέτοιοι υποψήφιοι ότι όπως τόσα άλλα πράγματα στη χώρα μας θα τα κάνεις χωρίς σκέψη, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση γιατί έτσι σου ζητάνε...

Ευχαριστώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...