Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Βιβλιοπρόταση: Καταναλωτική νοημοσύνη

Αισθάνεσαι χρεωμένος; Αισθάνεσαι υπερ-χρεωμένος; Σου μείωσαν το μισθό; Κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου; Είσαι ήδη άνεργος; Αισθάνεσαι ότι αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ; Νιώθεις ανασφάλεια για το μέλλον σου και για το μέλλον των παιδιών σου; Πάρε μια βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Δεν είσαι μόνος. Το ίδιο νoιώθουμε όλοι.

Ας αναρωτηθούμε όμως: Η πρώτη μείωση του μισθού μας έγινε από την Κυβέρνηση ή από εμάς τους ίδιους με καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, που δεσμεύουν μέχρι και 40% του μελλοντικού μας εισοδήματος; Μήπως η οικονομική κρίση που σήμερα βιώνουμε είναι το φυσικό επακόλουθο της καταναλωτικής ανοησίας μας και της ψευδαίσθησης ότι η κατανάλωση οδηγεί στην ευτυχία;

Υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι για να διαβάσεις αυτό το βιβλίο: Ο πρώτος είναι να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που επιθυμείς (καταναλωτικά αγαθά) σ' εμποδίζει να ανακαλύψεις την ευτυχία σ' αυτό που έχεις ήδη. Ο δεύτερος, όμως, και σπουδαιότερος λόγος ανάγνωσης του βιβλίου είναι για να αντιληφθείς ότι: Το καλύτερο αντίδοτο στη σημερινή κρίση -και σε κάθε επόμενη- είναι η καταναλωτική νοημοσύνη μας, γιατί είναι η μόνη ασπίδα που μας προφυλάσσει από την απληστία (όταν έχουμε πολλά) και από την κατάθλιψη (όταν δεν έχουμε ούτε λίγα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...