Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εγώ, το μολύβι - Ένα απλό μάθημα οικονομίας

E-Book - 500 ιστορίες οικονομικής τρέλας

Ε-book του Δημήτρη Στεργίου στο οποίο καταγράφονται με μορφή παραμυθιού πάνω από 500 πραγματικές ιστορίες για το πώς φαγώθηκαν 1,3 τρις ευρώ.

Δείτε ένα πολύ μικρό δείγμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ιστορίες Οικονομικής Τρέλας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος "Πολιτική Παιδεία" (Οικονομία, Πολιτικοί Θεσμοί & Αρχές Δικαίου και Κοινωνιολογία) Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου

Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος "Πολιτική Παιδεία":

Πρόγραμμα σπουδών "Πολιτικής Παιδείας"

Τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια της Βενεζουέλας και η συναλλαγματική ισοτιμία

Είναι δύσκολο να βρεις πτήση για να φύγεις από τη Βενεζουέλα -και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις αεροπορικές υπηρεσίες.

Λόγω των ελέγχων συναλλάγματος που είχαν θεσπιστεί από τον πρώην πρόεδρο Ούγκο Τσάβες, οι Βενεζουελάνοι έχουν αναδειχθεί σε γκουρού του αρμπιτράζ συναλλάγματος, εκμεταλλευόμενοι την αναντιστοιχία στις επίσημες και παράνομες συναλλαγματικές ισοτιμίες μεταξύ δολαρίου και μπολιβάρ. Ενώ η επίσημη ισοτιμία είναι της τάξης των 6,3 μπολιβάρ ανά δολάριο, στη μαύρη αγορά η τιμή είναι επτά φορές μεγαλύτερη, όπως ανέφερε το Reuters, δημιούργώντας έτσι ένα ρεύμα ανθρώπων που σπεύδει να αποκτήσει δολάρια στο εξωτερικό, έσι ώστε να τα πουλήσει μετά πίσω στην πατρίδα. Τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν ξεπουληθεί μήνες πριν, λόγω μιας ιδιορρυθμίας των κανόνων ταξιδίου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε με έγκυρο αεροπορικό εισιτήριο να κάνει συναλλαγή για έως και 3.000 δολάρια. Το κόλπο αυτό είναι γνωστό ως el raspadito.

Δεν συμβαίνει όμως όλοι όσοι συμμετέχουν στο σύστημα arbitrage να πετούν. Η κράτηση του εισιτηρίου είναι αρκετή, και οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να σταλούν στο εξωτερικό για να τραβηχτούν χρήματα. Τα πολλά κέρδη που περιμένουν τους ταξιδιώτες σημαίνουν ότι μερικοί κάνουν διακοπές με μηδενικό κόστος. «Αυτή η μαγεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις στο εξωτερικό δωρεάν», δήλωσε στο Reuters ο οικονομολόγος Angel Garcia Banchs.

Αλλά μόνο αν καταφέρεις να εξασφαλίσεις μια θέση. Το κόλπο με το συνάλλαγμα έχει στείλει τους ναύλους στα ύψη, με το χαμηλότερο προπληρωμένο εισιτήριο για πτήση επιστροφής από Νέα Υόρκη τον επόμενο μήνα σήμερα να κοστίζει 2.550 δολάρια στην Aeromexico. Η nonstop πτήση της United από το Χιούστον κοστίζει περίπου 4.600 δολ. τον Οκτώβριο, ενώ εισιτήριο για τις πτήσεις της American Airlines από Μαϊάμι δεν μπορεί να βρει κανείς κάτω από 3.000 δολάρια. Οι ναύλοι για την Delta από την Ατλάντα το Νοέμβριο έφτασαν επίσης το ρεκόρ των 3.000 δολαρίων. Ως αποτέλεσμα του υψηλού αριθμού των αχρησιμοποίητων θέσεων, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να κλείνουν υπεράριθμες θέσεις σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από ό,τι συνήθως ενώ κάποιες προσθέτουν επιπλέον πτήσεις.

Δέκα χρόνια ελέγχων νομίσματος έχουν οδηγήσει σε πληθωρισμό 45% και σε ελλείψεις σε βασικά είδη όπως τρόφιμα και το χαρτί τουαλέτας. Η Βενεζουέλα έχει υποτιμήσει το νόμισμά της πολλές φορές, με την τελευταία φορά εντός του τρέχοντος έτους που υποτίμησε το μπολιβάρ κατά το ένα τρίτο, γεγονός που ενίσχυσε τον πληθωρισμό, αλλά έκανε πιο άνετη την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Το Φεβρουάριο, ο τότε υπουργός Οικονομικών Jorge Giordani κατήγγειλε ότι η χώρα του πάσχει από «μια ακόρεστη όρεξη για δολάρια, από ένα είδος δολαροποιημένης νυμφομανίας».

Ο Τσάβες πέθανε το Μάρτιο και ο διάδοχός του, ο Πρόεδρος Nicolás Maduro, έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις ίδιες σοσιαλιστικές πολιτικές. Ο νέος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει την διαρροή κεφαλαίων ως μία απόπειρα άπληστων κεφαλαιοκρατών να σαμποτάρουν την οικονομία και ανακοίνωσε πρόσφατα το άνοιγμα μιας τηλεφωνικής γραμμής, 0-800-SABOTAGE, για όσους θέλουν να αναφέρουν παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian. Είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι αυτή την εποχή το να πιάσεις γραμμή στον εν λόγω τηλεφωνικό αριθμό είναι πολύ πιο εύκολο από τα να κλείσεις αεροπορικό εισιτήριο.

Πηγή: Capital.gr

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστοσελίδα οικονομικής εκπαίδευσης του Γιώργου Καμαρινού

Στον παρακάτω σύνδεσμο, δείτε την ιστοσελίδα οικονομικής εκπαίδευσης του συναδέλφου Γιώργου Καμαρινού, στην οποία θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και πολλές άλλες πληροφορίες και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την οικονομική εκπαίδευση.

Ιστοσελίδα οικονομικής εκπαίδευσης του Γιώργου Καμαρινού

Η σελίδα θα υπάρχει σε μόνιμη θέση στο blog, στην δεξιά στήλη, κάτω από την ετικέτα με τίτλο "Σύνδεσμοι συναδέλφων με εκπαιδευτικό υλικό".


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος "Πολιτική Παιδεία"

Στον παρακάτω σύνδεσμο, δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείας Παιδείας σχετικά με τη διδασκαλία και τη διδακτέα ύλη του μαθήματος "Πολιτική Παιδεία" της Α' Λυκείου:

Οδηγίες διδασκαλίας Πολιτικής Παιδείας

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Βιβλιοπρόταση: Όταν η οικονομική σκέψη δεν αρκεί

Ο βέλγος ανθρωπολόγος Paul Jorion ασκεί κριτική στο υπάρχον οικονομικό μοντέλο εξηγώντας πώς ο χρηματοοικονομικός κλάδος δεν αντανακλά την πραγματική οικονομία, αλλά δημιουργεί ένα ανορθολογικό σύστημα που στοχεύει μόνο στην κερδοσκοπία και στη συσσώρευση πλούτου μη λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο ολικής αποσταθεροποίησης του συστήματος. Προτείνει την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου με νομοθετικές παρεμβάσεις και ανακατανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων. Στο τέλος κάνει αναφορά και στα ελληνικά δρώμενα φτάνοντας μέχρι τις εκλογές του 2012.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Έκτακτη Γ.Σ. ΕΟΕΔΕ Μακεδονίας - Θράκης / Σάββατο 14/09/2013

Το Σάββατο 14/09/2013 διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη η έκτακτη Γ.Σ. της ΕΟΕΔΕ Μακεδονίας-Θράκης.

Το προεδρείο ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις πρόσφατες εξελίξεις (νέο Λύκειο) και ανέλυσε τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Ένωσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από την Βουλή.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των συναδέλφων αναφορικά με τρέχοντα πρακτικού περιεχομένου θέματα (π.χ. αναθέσεις).

Τέλος, οι συνάδελφοι εξέφρασαν θέσεις και προτάσεις οι οποίες καταγράφηκαν για να επεξεργαστούν και να προωθηθούν προς εφαρμογή.


Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΟΕΔΕ Μακεδονίας - Θράκης

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Β 'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Η Ένωση Οικονομολόγων Δ.Ε. Μακεδονίας - Θράκης καλεί όλα τα μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση, το Σάββατο 14/09/2013 και ώρα 11:00 π.μ., στο κτήριο της ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51, στη Θεσσαλονίκη.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων.

Εκ του Δ.Σ.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Περιμένοντας την «τρόικα» της «Πολιτικής παιδείας» της Όλγας Δαμιανίδου



Είναι σαφές πλέον ότι ο κύριος στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η μείωση των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Για να το πετύχει αυτό έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα μία αποτελεσματική μέθοδο, την άμεση και αναιτιολόγητη κατάργηση ολόκληρων κλάδων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τελευταία πειραματίζεται με μία δεύτερη, η οποία αφορά στο πρόγραμμα σπουδών των Γενικών Λυκείων. Αν η πρώτη μέθοδος - ο «ξαφνικός θάνατος» ειδικοτήτων και η έξοδος των εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο - σοκάρει και παγώνει την εκπαιδευτική κοινότητα, η δεύτερη προκαλεί ποικιλία συναισθημάτων και αντιδράσεων. Είναι μια μέθοδος που πλήττει σαν λοιμός αρκετές ειδικότητες εκπαιδευτικών, αφού στοχεύει στην σταδιακή και όχι στην ακαριαία εξόντωση τους και βασίζεται στην προμελετημένη δημιουργία αλληλοεπικαλύψεων μαθημάτων και αναθέσεων τους. Τα θύματα αυτής της μεθόδου - οι εκπαιδευτικοί των κλάδων αυτών - ξαφνικά απειλούνται από την κατάργηση ή τον περιορισμό των μαθημάτων τους, δικαιολογημένα φοβούνται, αγωνιούν και προσπαθώντας να υπερασπιστούν το αυτονόητο, δηλαδή το επιστημονικό τους αντικείμενο, επιτίθενται ο ένας στον άλλον. Εδώ ταιριάζει η παροιμία «χορεύουν οι ελέφαντες και πάντα την πληρώνουν τα μυρμήγκια.»
Η παραπάνω προσχεδιασμένη υποτίμηση μαθημάτων και η σταδιακή δημιουργία υπεραριθμίας εκπαιδευτικών πλήττει με ξεκάθαρο τρόπο τρεις ειδικότητες του Γενικού Λυκείου: τους οικονομολόγους, τους νομικούς και τους κοινωνιολόγους. Τα τρία αυτόνομα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονταν ως μαθήματα γενικής παιδείας στις τρεις τάξεις του Λυκείου (Αρχές Οικονομίας στην Α΄, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους πολιτικούς Θεσμούς στη Β΄ και Κοινωνιολογία στη Γ΄) μπαίνουν κάτω από τον αυθαίρετο τίτλο «Πολιτική Παιδεία» και σερβίρονται στους μαθητές ως ένα μάθημα, το οποίο μπορεί να διδαχθεί από οποιαδήποτε από τις τρεις παραπάνω ειδικότητες. Τουτέστιν τρία (μαθήματα) σε ένα και τρεις (ειδικότητες) για ένα. Ποιος θα διδάξει τι; Εν τέλει μπορεί να υπάρξει μάθημα που συστεγάζει τρία αυτόνομα γνωστικά αντικείμενα; Είναι αφελές και μάταιο να αναζητήσει κανείς επιστημονικά ή παιδαγωγικά επιχειρήματα, για να στηρίξει ένα «τερατούργημα» που περιμένουμε «να γεννηθεί» από τον καταναγκαστικό γάμο των τριών επιστημονικών πεδίων.
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα μάθημα που περιλαμβάνει ταυτόχρονα π.χ Φιλοσοφία, Λατινική Γλώσσα και Νεοελληνική λογοτεχνία; Ή ένα μάθημα που συμπυκνώνει τρεις γλώσσες την Αγγλική, τη Γαλλική και τη Γερμανική; Κι αν τελικά το Υπουργείο έχει τη φαντασία και το επιστημονικό προσωπικό να επινοήσει ένα τέτοιο «τριπλό» μάθημα, ποιος είναι ο καταλληλότερος να το διδάξει; Και φυσικά δεν μπορεί να είναι ένας ο καταλληλότερος, για να το διδάξει ως πρώτη ανάθεση, γιατί δεν είναι ενιαίο και ξεκάθαρο το γνωστικό του αντικείμενο. Με άλλα λόγια ακούγεται το ίδιο παράλογο να διδάσκει Οικονομία ο Κοινωνιολόγος, ενώ υπάρχει Οικονομολόγος στο σχολείο, όσο παράλογο ακούγεται να διδάσκει Γαλλικά ο καθηγητής Γερμανικών, ενώ υπάρχει καθηγητής Γαλλικών στη σχολική μονάδα.
Έτσι γίνεται σαφές ότι η «Πολιτική Παιδεία» είναι ένας Δούρειος Ίππος που θα εξοντώσει και τους τρεις κλάδους, γιατί στερεί και από τους τρεις την ανεξαρτησία των γνωστικών τους αντικειμένων. Μια άλλα «τρόικα» με δόλιες στοχεύσεις και άγνωστες συνέπειες.
Όλγα Δαμιανίδου
Γενικός Γραμματέας Ένωσης Οικονομολόγων Δ.Ε. Μακεδονίας-Θράκης

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Προγραμματισμός διδακτέας-εξεταστέας ύλης οικονομικών μαθημάτων ΓΕΛ 2013-14

Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε το έγγραφο του Συμβούλου Δημήτρη Μυλωνά σχετικά με τον ενδεικτικό προγραμματισμό της ύλης των οικονομικών μαθημάτων ΓΕΛ για το 2013-14:

Ενδεικτικός προγραμματισμός ύλης

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

"Καθορισμός διδακτέας και εξεταστέας ύλης πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΑΟΔΕ και ΑΟΘ 2013-2014" του Συμβούλου Δημήτρη Μυλωνά

Στον παρακάτω σύνδεσμο, δείτε το έγγραφο του Συμβούλου Δημήτρη Μυλωνά σχετικά με τον καθορισμό της διδακτέας - εξεταστέας ύλης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΑΟΔΕ και ΑΟΘ 2013-14:

Εξεταστέα - Διδακτέα ύλη ΑΟΔΕ-ΑΟΘ 2013-14

"Η θέση των οικονομικών μαθημάτων στο νέο λύκειο" από την Ματσιώρη Άννα



Απόψεις για τη θέση των οικονομικών μαθημάτων στο νέο λύκειο. Είναι αποτέλεσμα συζητήσεων  μεταξύ πολλών συναδέλφων του κλάδου και δημοσιεύεται από την Ματσιώρη Άννα.

"Τα γεγονότα των τελευταίων ετών ιδιαίτερα στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, αναδεικνύουν το ρόλο  που διαδραματίζει η οικονομική επιστήμη στη ζωή των ανθρώπων και καθιστούν αναγκαία την οικονομική παιδεία σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Άλλωστε η διδασκαλία των οικονομικών μαθημάτων διευρύνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπως προκύπτει από τα ωρολόγια προγράμματα των Λυκείων τους.  Επίσης, το πρόγραμμα σπουδών του International Baccalaureate σε όλες τις τάξεις του Λυκείου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Business and Management και  Economics.
Θα έλεγε κανείς πως το Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζοντας την αξία και τη σπουδαιότητα της οικονομικής παιδείας, δημιούργησε την ομάδα προσανατολισμού των Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα οδηγεί σε 100 και πλέον οικονομικά ΑΕΙ - ΤΕΙ και σε πολύ μικρό αριθμό τμημάτων κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.
Δυστυχώς όμως το ωρολόγιο πρόγραμμα δεν υποστηρίζει τη συγκεκριμένη ομάδα προσανατολισμού, όπως συμβαίνει με τις άλλες ομάδες.
Χωρίς να παραγνωρίζω τη σημασία των Μαθηματικών και της Στατιστικής (προβλέπετε  8ωρη διδασκαλία τους) για την εισαγωγή των μαθητών στις Οικονομικές Σχολές και τις Σχολές Οργάνωσης και Διοίκησης, θεωρώ πως στη συγκεκριμένη ομάδα θα πρέπει να διδάσκονται περισσότερες ώρες τα μαθήματα της Οικονομίας και της Οργάνωσης και Διοίκησης . Αυτά τα μαθήματα θα έπρεπε να είναι  λογικά τα μαθήματα με τη μεγαλύτερη βαρύτητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Σχολών, στις οποίες οδηγεί η συγκεκριμένη ομάδα προσανατολισμού.
Το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση προέβλεπε ως Πανελλαδικώς εξεταζόμενο το μάθημα Οικονομίας και Διοίκησης (και προέβλεπε 6ωρη διδασκαλία). Πολύ σύντομα έγινε αντιληπτό, πως το συγκεκριμένο μάθημα συνδυάζει ουσιαστικά δύο εντελώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, τα οποία προέρχονται από δύο διαφορετικές επιστήμες. Κι ενώ θα ανέμενε κανείς να «σπάσει» σε δύο διαφορετικά μαθήματα, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και την Οργάνωση και Διοίκηση, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή δεν υπάρχει πουθενά το μάθημα της Οργάνωσης και Διοίκησης.
Θεωρώ λοιπόν πως τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, για τις Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης πρέπει να είναι:
1.      Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
2.      Μαθηματικά
3.      Νεοελληνική Γλώσσα
4.      Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης
Άλλωστε η συγκεκριμένη πρόταση έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί από την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών  τόσο με τα Οικονομικά Πανεπιστήμια, όσο και με το Οικονομικό Επιμελητήριο.
Οποιαδήποτε άλλη ομάδα μαθημάτων είναι προφανές ότι αποτελεί απόρροια συντεχνιακών πιέσεων και συμβιβασμών.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στο ωρολόγιο πρόγραμμα της  Β΄ Λυκείου προβλέφθηκαν προπαρασκευαστικά μαθήματα για τια άλλες δύο ομάδες προσανατολισμού και όχι για την ομάδα των Οικονομικών Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών.
Τέλος, το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας τόσο στην Α΄ όσο και στη Β΄ Λυκείου καλύπτει τρεις διαφορετικές επιστήμες με διακριτά αντικείμενα, σκοπούς, αρχές και μεθόδους. Αυτό σημαίνει διδασκαλία επιλεκτική και αποσπασματική θεματολογία από τις συγκεκριμένες επιστήμες και άρα μη ολοκληρωμένη κατανόηση των συγκεκριμένων επιστημών.
Συμπερασματικά θεωρούμε πως το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, αποδεικνύεται άτολμο, υποβαθμίζει την οικονομική παιδεία των μαθητών, στους οποίους δε δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουν τις οικονομικές τους γνώσεις και κατά συνέπεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, ούτε καν στις απαιτήσεις της ομάδας προσανατολισμού, που το ίδιο δημιουργεί".

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ένωση Οικονομολόγων Εκπ/κων Δ.Ε.: Ανάθεση του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανάθεση του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία»
Όπως είναι γνωστό, το σχέδιο νόμου για το νέο λύκειο βρίσκεται στην Βουλή των Ελλήνων και δεν έχει ψηφιστεί ακόμη. Επιπλέον, εκκρεμεί η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζονται οι αναθέσεις των μαθημάτων στις διάφορες ειδικότητες.
Με το σχέδιο νόμου εισάγεται στην Α’ τάξη ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το μάθημα «Πολιτική Παιδεία», με διακριτά διδακτέα αντικείμενα – κλάδους την Οικονομία, τους Πολιτικούς Θεσμούς & Αρχές Δικαίου και την Κοινωνιολογία.
Το μάθημα «Πολιτική Παιδεία» είναι νέο μάθημα και δεν αποτελεί αναβίωση του παλαιού μαθήματος «Πολιτειακή Παιδεία». Η ανάθεσή του εμπλέκει τρεις κλάδους: Οικονομολόγους ΠΕ09, Κοινωνιολόγους ΠΕ10 και Νομικούς ΠΕ13.
Εν αναμονή Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία» από τους εκπαιδευτικούς των τριών ειδικοτήτων, προτείνουμε στα σχολεία να λάβουν υπόψη τα ανωτέρω και να μην προχωρήσουν σε κατανομή των ωρών, μέχρι να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.
               Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παντελής Τέντες                              Αντρέας Χατζηανδρέου    


Καλή σχολική χρονιά

Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Μακεδονίας - Θράκης εύχεται σε όλους τους συναδέλφους να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι θέλουν να προσφέρουν εκπαιδευτικό υλικό ή να εκφράσουν απόψεις, προτάσεις και οτιδήποτε άλλο αφορά τον κλάδο μας, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:
  1. Μέσω του blog, από τον σύνδεσμο "contactr me", στη δεξιά στήλη.
  2. Μέσω e-mail: geopapxxl@yahoo.gr (απαντά ο διαχειριστής του blog, Γιώργος Παπαβασιλείου).
  3. Μέσω της σελίδας μας στο Facebook, από το σύνδεσμο που υπάρχει στο blog, στη δεξιά στήλη.
  4. Μέσω του forum συζήτησης, από το σύνδεσμο στη δεξιά στήλη του blog (όταν κάποιος θέλει να ανοίξει διάλογο για κάποιο θέμα και επιθυμεί να μάθει και τις απόψεις των άλλων συναδέλφων).
  5. Μέσω των τηλεφώνων των μελών της Ένωσης:
Μητακίδης Παναγιώτης: 6977200402

Δαμιανίδου Όλγα: 6948800954

Παπαβασιλείου Γιώργος: 6979038220
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...